Project kleibeest.

Start: Januari 2023.

Een unieke samenwerking tussen de Genkse kunstenares Paula Q en de medewerkers van Wink3l, met zorg gemaakt.

Het kleibeest project is eigenlijk uit puur gemis ontstaan, uit een stukje heimwee.

Paula Q maakte kennis met het keramiekatelier en zijn deelnemers toen deze nog gevestigd was op campus Drie Linden te Genk. Ze liep er stage tijdens haar studie orthopedagogie en werkte er met veel plezier.

Nadat Paula stopte met werken in de zorg opende ze B&B Het Vliegend Varken en haar eigen atelier. Het keramiekatelier van Drie Linden verhuisde naar campus Portavida te Genk en werd daar De Wink3l, met zorg gemaakt. Uit het oog, uit het hart, zegt men. Maar in dit geval is niets minder waar.

Veelvuldige bezoekjes aan Wink3l deden Paula beseffen hoe erg ze de deelnemers miste, hun zijn, hun vakmanschap en hun grenzeloze creativiteit. Met een rustigere periode in haar B&B in het vooruitzicht besloot ze om als vrijwilliger samen met de deelnemers een kunstwerk te maken en noemde het project kleibeest.

Het kleibeest project gaat over meer dan kunst alleen. Het gaat over de gedeelde liefde voor klei en voor elkaar. In het kleibeest project verweven kunst, inclusie, samenwerken en het in de kracht zetten van mensen zich tot een geheel, uitgedrukt in klei.