Paula Q.

Het zat al in mij toen ik nog een klein meisje was, dat creatieve en dat artistieke. Het begon ooit eens lang geleden met spookhuizen bouwen. Ik haalde de dozen uit de kelder van onze winkel. Stukjes wc-papier werden spoken en de gekleurde folie waar mijn vader de geschenken mee inpakte werden glas in lood ramen. Dozen om iets in te verpakken had mijn vader niet meer, maar wel een dochter die uren bezig was. Bij de elektricien aan de overkant haalde ik gekleurde stroom kabels, dat werden kettingen en oorbellen. Ik tekende op ieder stukje papier dat in de buurt lag en kaders maakte ik van wat takjes uit de tuin met wat touw.

Kleine meisjes worden grote meisjes, rode krullen worden grijs maar het altijd met mijn handen ergens in of aan willen zitten veranderde niet. Smeden, tekenen, papier-maché, schilderen, weven en vooral veel dansen passeerden de revue.

Mijn liefde voor klei begon bij gerenommeerd keramist Wim Hos (*1956 -2009) waar ik 3 jaar achter de draaischijf gezeten heb. In het 4de jaar ben ik begonnen met bouwen en mijn gedraaide potjes kregen vreemde lange poten en beestjes die erin en eruit kropen. Door het verhuizen naar België is mijn kleibeest de kast in gegaan om er 20 jaar vergeten te worden. Tijdelijk wakker gemaakt tijdens mijn stage voor mijn opleiding orthopedagogie in het keramiekatelier van Drie Linden, zorgde de rest van mijn studie ervoor dat het kleibeest weer insliep. Tot dat ik in 2021 bij Kris Vandebroek (De geweldige) terecht kwam voor een cursus keramiek techniek. Mijn kleibeest mocht eindelijk uit zijn vergeethoekje en ik merk dat de liefde voor klei die al in mij zat, nu groter is dan ooit.

Mijn atelier is het hart van mijn langgevelhoeve en de broedplaats voor al mijn creatieve hersenspinsels en wilde ideeën. Hier wordt bedacht, onderzocht, geknipt, gescheurd, geplakt, geboetseerd en getekend. Geweven, geverfd, verprutst, gemopperd, opnieuw begonnen en afgewerkt. Mijn hemel op aarde noem ik het.

 

A special thank you to Michael James Gough for believing in me and finding my work very groovy.